bootstrap button

Goede doelen

Uitgekozen door Tineke zelf

Antoni van Leeuwenhoek Foundation 

Tineke heeft haar behandeling gehad in dit ziekenhuis en is daar met alle liefde verzorgd.
op haar uitdrukkelijke verzoek is dit een van de 2 goede doelen.
Het is de ambitie van het Antoni van Leeuwenhoek om iedere patiënt de juiste zorg te geven. Er overlijden nog steeds te veel mensen aan kanker omdat er nog geen geschikte behandeling is. Daar hebben we topwetenschappers, apparatuur, tijd en vooral geld voor nodig.

U kunt ons hierbij helpen. Iedere donatie, klein of groot, is welkom en draagt bij aan kankeronderzoek in het Antoni van Leeuwenhoek. Daarom is er de Antoni van Leeuwenhoek Foundation.
De Antoni van Leeuwenhoek Foundation vormt de schakel tussen uw donatie en ons onderzoek.

Zo zorgen wij ervoor dat uw bijdrage volledig ten goede komt aan kwalitatief hoogstaand kankeronderzoek.

Waarom is fondsenwerving nodig – Fred van Leeuwen
"Meer kennis over onze fundamentele bouwstenen is essentieel. In ons lab kunnen wij belangrijke antwoorden halen uit bakkersgist, bijvoorbeeld over de verpakking van ons DNA. Als we (beter) weten hoe cellen werken, kunnen we daarmee in de toekomst betere kankerbehandelingen mogelijk maken."

Fred van Leeuwen, moleculair Vanuit de voortdurende ambitie kanker te ontrafelen en de behandeling ervan te verbeteren, combineert het Antoni van Leeuwenhoek de zorg voor kankerpatiënten met hoogstaand en grensverleggend onderzoek. Hierdoor zijn de nieuwste inzichten en technieken zo snel mogelijk beschikbaar voor patiënten. Andersom geven ervaringen in de dagelijkse zorg het onderzoek richting. Zo ontstaan er steeds nieuwe, betere behandelingen. 

Stichting Ambulance Wens Nederland

Het is januari 2018 een enorme storm raast over nederland. Trailers vliegen over de weg of het balonnen zijn. Het is de dag dat Tineke naar huis mag om thuis met haar familie de laatste fase van haar leven door te brengen. Door de enorme storm is er geen ambulance beschikbaar voor de terugweg. Gelukkig zijn daar de helden van Stichting Ambulance Wens om Tineke door weer en wind thuis te brengen. Een wens die in vervulling gaat. De dankbaarheid bij Tineke en de rest van de familie is zo groot dat Tineke dit als 2e goede doel heeft aangewezen.

Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele (mensen die afhankelijk zijn van ambulancevervoer) terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.